Uitbarsting van de uienhemel

Nou leek het mij een strak plan om animatiefilmpjes te leren maken. Volgende week begint mijn eigen bedachte kunstopleiding met het tweede jaar en er moet ontwikkeling blijven tenslotte.

Het is superleuk om een klusje foto’s tot een kort filmpje om te bouwen. Dat je idee enigszins werkt. Dat het zelfs lukt om er een muziekje in te krijgen.
Ik werk via de app Stop Motion Studio. Gewoon, heel simpel beginnen. Dan kan ik de meeste energie steken in een verhaaltje maken, tekeningen verzamelen en nieuw werk erbij maken. Zo heb ik al zeker voor 100 filmpjes een idee.

De praktijk gaat minder rap. Want ik ben 3 uur bezig met een filmpje van 7 seconden en dan is het nog niet gelukt om er 2 muziekjes in te krijgen. Wel de boomzaag van de overbuurman.
Dus het ‘learn more’ icoontje maar eens aangeklikt in de app. Feun ernaast met google translate zodat ik bijvoorbeeld reveal; sequence; increments en capture mode kan vertalen. Met als hoogtepunt toch wel de onion skin opacity.

Tijd voor google in het Nederlands. Ja, daar vind ik handige instructiefilmpjes. Nog geen antwoord op mijn vraag, maar gelukkig heb ik in november een stopmotionworkshop. Al blijf ik het natuurlijk wel proberen tot die tijd. November is nog een end weg. Hee, daar komt ineens onion skinning voorbij! Oh, dat zijn de semi-transparante lagen.

Tijd om eerst maar eens een filmpje helemaal af te maken met 1 muziekje.
One step at the time.

Geplaatst in Josee's Blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *