Inspiratie door de sprietjesman

Onlangs was ik met twee vriendinnen in Kunsthal KAdE in Amersfoort. Naar de prachtige solotentoonstelling ‘VUUR’ van Maria Roosen (nog te zien tot 7-1-2018). Tussendoor pauzeerden we even. 

Naast ons zat een oud stel van een taartje te genieten. De man had een prachtige bos witte sprietjesharen en een soortgelijke baard. Hij zat bijna om zijn taartje heen gevouwen. Geweldig gezicht. Daar kon ik wel een mooie tekening van maken.
Maar ja.

Geen tekenspullen mee en trouwens geen tijd want de tentoonstelling. Ongevraagd een foto nemen dan. Dat kan ik (nog) niet. Ik heb daarmee het gevoel teveel in iemands ruimte te komen. Vragen zou kunnen maar dan gaan mensen poseren en is de sfeer weg. Nou dacht ik, ik onthoud het wel.

Een paar dagen later wilde ik eens uitproberen of ik direct met een penseel kon gaan waterverven. Geen pen dus en geen schets vooraf. Ik dacht ineens aan ‘mijn sprietjesman’. Oh ja! 
Lekker getekend. Maar hij leek helemaal niet. Eerst dacht ik nog, nou ja het is een experiment, ik doe het nog wel een keer.

Maar gaandeweg vond ik hem toch wel leuk worden. Werd het zomaar mijn eigen beeld. 

Geplaatst in Josee's Blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *