Was ik nou maar naar de kunstacademie gegaan…

Een gek idee. Anders had ik vandaag mijn toelatingsexamen gedaan op Minerva. Heb ik spijt? Nee, niet van het bedenken en het in gang zetten van het traject. Ook niet van het besluit om het toch niet aan te gaan.

Nee, ben nog steeds opgelucht. Inmiddels volg ik met veel plezier de Illustratiecursus bij Meike Beekhuis in Zwolle. Ik leer er heel veel. En ik wist eigenlijk niet dat leren zo onwijs gaaf is. Ik wil alles weten en horen wat er beter kan en hoe ik dit moet aanpakken en dat. Tering Jantje zou Sylvia Witteman zeggen, hoe fijn kan het wezen?

Ik scharrel mijn eigen opleiding bij elkaar. Afgelopen maand heb ik mee gedaan aan het initiatief van Marijke Klompmaker, de minitekening in mei of zoals dat op Instagram heet, #minidrawingmay. Voor de beelden ff op het icoontje klikken.
In juli ga ik online (kind wat is ze hip) een artjournalcourse doen. In het Engels ook nog, holy mo!

Dus aan uitdaging geen gebrek. En daarna, ja dat wacht ik nou eens rustig af. Wat heb ik daarna nodig? Dat weet ik nu nog niet. En ik durf het steeds meer nog niet te weten.

Zeg ik, met in het achterhoofd het geweldige boek van Marjolein van der Stoep; ‘Was ik maar naar de kunstacademie gegaan…dan had ik dit boek niet hoeven kopen’. Kan ik jaaaaaren mee vooruit.

 

 

Geplaatst in Josee's Blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *