WTF! Een week leesonthouding?

Momenteel volg ik een 12-wekelijks programma (the Artist’s Way van Julia Cameron) om de kunstenaar in mij ruim baan te geven. Gisteravond las ik hoofdstuk vier die de inleiding vormt tot de vierde week.
Tot mijn grote afgrijzen las ik daar dat wij in deze week LEESONTHOUDING dienen te beoefenen. WTF? Een week niet lezen? Lezen is voor mij een tweede natuur, ik lees bij wijze net zo veel als ik ademhaal, dus hoe zou dat moeten?

Langzaam dringt het tot me door. Geen ochtendkrantje, geen appjes, mailtjes, tweets, vakliteratuur, facebook. M’n spannende boek! Diverse tijdschriften. En hoe moet dat dan als ik iets op moet zoeken? Alle dingen die ik wel moet lezen.

Echt niet zegt mijn ene kant. Je hoeft heus niet alles maar zomaar op te volgen hoor, je moet niks.
Ja duh, je volgt dat programma niet zomaar zegt de andere kant. Wie weet wat het oplevert, de oefening is er niet voor niets.
Op Hollandse polderwijze besluit ik tot een compromis. Van 7.00 uur tot 19.00 uur wordt er niet gelezen.

Ik mag wel de opdrachten uit het boek lezen voor komende week, ik mag ook schrijven. En de lijst die ik heb gemaakt wat ik allemaal zou kunnen doen i.p.v lezen is lang genoeg. Dus ik ben vooralsnog maar vol goede moed…

 

Geplaatst in Josee's Blog.

One Response to WTF! Een week leesonthouding?

  1. Frederike Dekkers zegt:

    Wat goed! Ben benieuwd hoe het was. ga zo de rest van je blog lezen. groet Frederike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *