Kiezels met mosterd

Kiezels met mosterd
Sinds een maand of zo weet ik dat ik diabetes type 2 heb. Duh. Dat je zoiets hebt zonder er echt weet van te hebben is al wat maar dan moet je er ook nog eens mee leren omgaan.

Want ja, medicijnen en een dieet. De boel moet namelijk  ‘ingeregeld’ worden en mijn glucosewaarden moeten naar beneden zodat ik een regelmatige en vlakke bloedsuikerspiegel krijg en houd. Voor de kenners; ik begon op 17 en sta inmiddels op 10. En hij moet naar 6/7. Er gaat een wereld voor me open:0.

Medicijnen dus en een dieet. Ik ben een liefhebber van chocola, drop, snoep en heul veul andere lekkere dingen die niet zo goed zijn voor de mens zeg maar. Dat moet je dan allemaal vertellen aan de diëtiste zodat zij goed kan zien waar je eetpatroon aangepast moet worden. Gelukkig meldde mijn deskundige diëtiste  monter dat ik alles mag eten en in ruime hoeveelheden! Zolang het maar kiezels met mosterd zijn dan.

Nou ja, zo voelt het eigenlijk nog steeds. Waar ik onbekommerd handenvol m&m’s in mijn mik gooide knabbel ik nu hartstochtelijk op een wortel (mag ik onbeperkt). Ik kan wel janken als ik aan een rauwmelkse camembert denk (zo een die bijna tot ontbinding overgaat mmmm) waar ik nu een plakje 30+ kaas moet eten. Geen grand desserts meer maar voor mij een kopje thee. Heeft u verse muntthee? Heerlijk.

En het gekke is, je bent de hele dag bezig met eten. Want door die pillen MOET ik echt om de zoveel tijd eten, anders word ik heel onaangenaam. Gelukkig valt dit hele gedoe in de minst drukke tijd van het jaar, dat dan weer wel.
De komende periode ga ik me dus maar eens verdiepen in voeding, leefstijl, vitaliteit en zo meer. Er moet meer mogelijk zijn dan kiezels met mosterd alleen!

–wordt vervolgd-

 

Geplaatst in Nieuws.

Reactie mogelijkheid gesloten.