Weg van de spiegel!

Weg van de spiegel!
Met enige regelmaat heb ik een presentatie te doen. Vertellen over de PresenteerFabriek tijdens netwerkbijeenkomsten; workshops over o.a. presenteren geven; het bestuursproatie als voorzitter van JBN Drenthe en zo meer. Vroeger oefende ik trouw voor de spiegel, dat had ik ooit eens ergens gelezen.
Eigenlijk vond ik dat vreselijk! Ik zag alleen dat ik er een rimpeltje bij had of ik kreeg de slappe lach… Werkte niet dus. Wat dan wel?
Ik heb er naar gezocht maar niet gevonden, dus nu heb ik het zelf opgezet. Een plek waar je voor echt publiek kunt oefenen, zodat je echt resultaat boekt. Waar je direct hoort hoe je overkomt, wat werkt en wat niet… Iets wat je spiegel je niet kan vertellen.

Presenteren is een kwestie van steeds maar weer oefenen. Daar sta ik helemaal achter. Het is alleen wel de kunst dat je weet hoe je presentatie ervaren wordt en dat ‘ie effectief is. Anders blijf je het verkeerde oefenen. Het heeft ook pas zin als je je presentatie hardop doet, zodat je o.a. gewend raakt aan je eigen stem. Die schitterende redevoering in je hoofd moet er tenslotte ook ‘op het podium’ uit.
Zelf ben ik een gelukkig mens als ik op een podium sta. De dag eraan voorafgaand trouwens niet, dan ben ik niet te harden van de spanning. Mijn manier om me helemaal af te stemmen op het publiek. Presentatiespanning ken ik dus. Dat mag er in de Werkplaats ook zijn. Veiligheid staat voorop en vlak daar achteraan komt een hoop lol. Want dat is oefenen natuurlijk ook. Echt wel!

De oefenplek heb ik de Werkplaats genoemd omdat er geschaafd en geschuurd, getimmerd en afgelakt kan worden. Het is dus werken geblazen en dat gaat elke deelnemer doen. Als spreker en als publiek. De Werkplaats duurt een dagdeel en kost € 75,00 (excl. BTW) per keer. Voor de prijs hoef je het dus niet te laten en je kunt er ook nog eens voor terugkomen.
Wil je meer weten of je alvast opgeven voor de eerstvolgende keer? Klik op de Werkplaats!

Geplaatst in Nieuws.

Reactie mogelijkheid gesloten.