Een deuk & Boeddhisme

Een deuk & Boeddhisme

Onlangs was het door mij bestelde boek, ‘Boeddhisme voor drukke mensen’, door David Michie, eindelijk binnen. Met als ondertitel ‘rust vinden in je dagelijkse bestaan’. Dat leek mij wel wat. Ik hoopte door dit boek wat rust in die chaostheorie in mijn bovenkamer te krijgen.
Een prettig boek om te lezen en met simpele handreikingen. Zoals bijvoorbeeld dagelijks mediteren. Met inspirerende verhalen van de auteur en wat het hem heeft opgeleverd. Fijns!

Geheel in de ban hiervan stapte ik op een maandagochtend in de auto. Ter informatie, normaal gesproken kan ik me behoorlijk opwinden over trage vrachtwagens, bejaarde slakken, mobiele bellers die wel kletsen maar niet doorrijden enz. Vanaf dat mijn kinders vanaf de achterbank flink mee begonnen te schelden, zelfs bij een luttel incident, doe ik dat zoveel mogelijk in gedachten.

Maar nu, dacht ik, zelfs in gedachten vloek en tier ik niet, ik ga nu mee in de flow, blijf in het moment, ik kan er toch niks aan veranderen, adem in adem uit… En verdomd, de trage vrachtwagen sloeg bij de eerste de beste afslag af. En zo ging dat nog een paar keer. A free road! En dat al na twee keer mediteren! In euforische sferen parkeerde ik.

Gggrrrkkkkk. Ik voelde wat weerstand en stapte uit om te kijken wat er aan de hand was.
Ai ai. Paaltje. Over het hoofd gezien. Een beste deuk…

Na veel gevloek heb ik uiteindelijk niet de schuld aan het Boeddhisme gegeven, ben ik weer mijlen verwijderd van een nieuwe Macbook  en mediteer ik nog trouw 5 minuten per dag. En zit inmiddels weer als vanouds regelmatig te tieren achter het stuur… (adem in adem uit)


Geplaatst in Nieuws.

Reactie mogelijkheid gesloten.