I sweat carrots when I speak in public…

I sweat carrots when I speak in public…

Presenteren en dan ook nog in het Engels? Zweet je al peentjes bij het idee alleen al? Maar wil je toch spectaculaire resultaten behalen bij je Engelstalige klanten?
In een artikel in de Volkskrant was laatst nog te lezen dat Nederlanders denken dat ze heel goed in Engels zijn. Dat valt in de praktijk nogal tegen. De Nederlandse charme zorgt ervoor dat we met veel wegkomen. Willen we echter professioneel gezien indruk maken op onze Engelstalige klanten dan mag er wel wat veranderen. Bijvoorbeeld in het gebruik van Engelse uitdrukkingen die anders overkomen dan bedoeld. Maar ook in het interculturele verkeer bijvoorbeeld. De Hollandse handdruk is een stevige. De Engelse handdruk is veel lichter. De onze voelt als een overval. Als je weet dat je een Engelsman m/v iets lichter de hand moet schudden, dan laat je zien dat je je verdiept in andermans cultuur. Heb je echt een streepje voor!
In het weekend van 17/18/19 september is de training Presentable English in Lucy’s Inn. 2,5 Dag helemaal ondergedompeld worden in Engelse sferen. Je spreekt ook Engels naast de trainingsonderdelen en je krijgt bijvoorbeeld Engelse lekkernijen te eten. Zoals een lemon drizzle cake. Heb ik geproefd en die was goddelijk en dan overdrijf ik niet.
Ik ga het presenteergedeelte doen, ja in het Engels. Over uit je comfortzone komen gesproken!
Een hele praktische training, geschikt voor professionals en bedrijven die met Engelstalige klanten zaken doen. Als je meer wilt weten, kijk dan op www.presentableenglish.nl.

Geplaatst in Nieuws.

Reactie mogelijkheid gesloten.