Trotse moeder

Trotse moeder!

Afgelopen vrijdag was ik bij de 5 mei-voorstelling van NIZNO, Het masker van Kosovo. Vorig jaar was theatergroep Nizno in Kosovo om daar met Kosovaarse jongeren een theatervoorstelling te maken. Naar aanleiding van alle verhalen die hij er hoorde heeft regisseur en directeur van Nizno, Remco van Zandvoort deze voorstelling geschreven. Overigens de laatste voorstelling van een trilogie over Vrijheid (thematiek Bevrijdingsfestival). Op Nizno ben ik sowieso trots want het is een professionele en ambitieuze jongerentheatergroep. Heel trots ben ik op onze oudste zoon, Luc. Hij vertolkt de (hoofd)rol van Danko en dat doet hij heel goed. Samen met Eline (spel, zang en piano) weet hij de verschillende emoties die het leven in oorlogsgebied oproepen, gepassioneerd vorm te geven! Ja, ik zei het al, een trotse moeder.
Nizno is met deze voorstelling in ieder geval nog te zien op 20, 21 en 22 augustus 2010 tijdens Noorderzon te Groningen. Aanrader!! Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website: www.theatergroepnizno.nl.

Geplaatst in Nieuws.

Reactie mogelijkheid gesloten.